Ознака:Народен јазик

Катица Ќулавкова

Околу Предлог-Законот за употреба на јазиците

Почитувани наши читатели, Со оглед на тоа што мислењето на нашето монашко братство околу Предлог-законот за употреба на јазиците се сообразува со мислењето на почитуваната професорка и академик Катица Ќулавкова, одлучивме да го објавиме и на нашата страница, како став…

Кирил Пејчиновиќ

Празнувањето на христијанските празници

Извадок од „Огледало“ Ако мије не исполниме закон Христов, не смо ни христијани. Пошто не смо христијани, а заошто сме? Пошто не сме Христосови људи, при Христа во рај не можемо да идемо. Пошто не ќе идемо у царство небесное,…