Ознака:Навреда

Поучни словa

Против гневот и злопамтењето

Оној кој се гневи на пријателите, сам себе се предава на ѓаволот Некој монах Исак раскажувал за следниот случај од својот живот. „Во една прилика, - вели тој, - се скарав со братот и почнав да се гневам на него.…