Ознака:Небо

Поучни словa

Напредок – од еден друг поглед

Постои една шега за Источната Православна Црква, која гласи вака: „Колку Православни се потребни за да се промени една светилка?“ Одговорот е едноставен: „Да се промени?!“ Православието е често обвинувано дека не се менува и усогласува со текот на времето.…