Ознака:Онеправдани

Поучни словa

Старец Пајсиј – За Божествената промисла

Сакајќи со пример да ни покаже како Бог се грижи за своите созданија, иако ние честопати не Го сакаме, па дури и се гневиме на Него, старецот Пајсиј ни го раскажа следниов настан: „Еден подвижник, гледајќи ги неправдите во светот,…

Поучни словa

„Не можам да издржам“

Неправда! Тоа е кога човекот самиот себеси се онеправдува. Кога сме онеправдани? Кога немаме правилен однос со Бога. Тоа е неправда, зашто нашето „јас“ е болно, немоќно. Правда е кога ќе стекнеш правилен однос со Бога, а со тоа и…