Ознака:Партениј Зографски

Настани

Радосниот детски одек на вториот летен камп по веронаука

Со молитва и дружба, послушанија и забава, помина и вториот летен камп по веронаука во нашите свештени обители Бигорски и Рајчица. Над триесетина дечиња, овој пат повеќето од Битола и Велес, имаа можност пет дена, преку разни активности и часови…

Вести од светот

Македонскиот претседател ја посети Железната црква „Свети Стефан“

Претседателот на Република Македонија, г. Ѓорге Иванов ја посети познатата, т.н. Железна црка „Св. Стефан“ во Цариград. Една од светињите на Преродбата во 19 век, Железниот храм „Свети Стефан“, неодамна беше востановена во својот полн блесок и сега одново привливлекува…