Ознака:Патра

Вести од светот

Патра: Владата преименува болница наречена во чест на Св. Апостол Андреј

  Митрополитот на Патра, Хризостом, испрати отворено писмо до министерот за здравство на Грција, Андреас Ксанфос. Ерархот на Грчката Православна Црква го изрази своето несогласување со преименувањето на здравствениот дом „Свети Андреј“ во градот Патра. „Жителите на Патра, со голема…