Ознака:Петар Хр. Илиевски

Поучни словa

Проглас кон Светото Евангелие

ПРОГЛАС КОН СВЕТОТО ЕВАНГЕЛИЕ *¹ од блажениот учител наш Константин Философ, наречен Кирил Како што одамна предрекле пророците, Христос дојде народите да ги сврзе, зашт’ светлина е Он на сиот овој свет. Прорекле тие слепи ќе прогледаат и глуви ќе…