Ознака:Пилат

Поучни словa

Суштинско недоразбирање

  „И пак влезе во преторијатот и Му рече на Исус: ’Од каде си Ти?‘ Но, Исус не му даде одговор.“ А, што да му одговори Богочовекот Христос на Понтиј Пилат, кога од другата страна нема соговорник кој може да…

Поучни словa

ШТО Е ВИСТИНА?

(Старото Пилатово прашање) Пилат Го запрашал Исус: Што е вистина? Исус премолчил и не одговорил. Зошто Исус не одговорил на Пилатовото прашање? Затоа што прашањето било неправилно поставено. Во што е грешката кај Пилатовото прашање? Во тоа што тој запрашал:…