Ознака:Правило

Поучни словa

Правила на христијанскиот живот

1. Будејќи се од постелата, пред сé, спомни Го Бога, и на себе положи го знакот на крстот. 2. Не започнувај го денот без молитвеното правило. 3. Во текот на денот, секаде, при секоја работа, моли се со кратки молитви.…