Ознака:Преподобен Павле Простиот

Поучни словa

За Авва Павле Простиот

Преподобен Павле Простиот и Свети Антониј Велики За блажениот Aвaа Павле Простиот, ученикот на Свети Антониј, на отците им го раскажале следниов настан. Дошол еднаш тој во манастирот на посета, а и заради духовна корист на браќата. По вообичаените заемни…