Ознака:Разбирање

Поучни словa

Љубовта ни ја открива вистината за другиот

Проникнувај во најдлабоката суштина на другиот. Гледај зад неговите зборови, мисли, дела, на неговата борба со страстите.  Повеќето луѓе зад нечие непристојно однесување ќе видат еден хулиган, груб, неучтив човек. Но, тоа е грешка. Зад однесувањето треба да ги видат…