Ознака:Рим

Вести од светот

По 1400 години отслужена Света Литургија во црквата на Свети Малахиј

За прв пат по 1400 години од римско-византиската ера, еден православен митрополит, Јорданскиот Христофор, одржа Света Литургија во древната римска црква на Свети Малахиj во Махерон – Мадаба во соработка со Министерството за туризам и антиквитети на државата Јордан. На…

Настани

Промоција на документарниот филм за Бигорски во Рим

Во свечениот амбиент на „Понтификалниот институт за ориентални студии“ во Рим, вчеравечер се одржа проекцијата на документарниот филмот „1000 години - Сведок на Светлината“, посветен на илјадагодишнината на Бигорскиот манастир, во авторство и режија на Илија Ико Каров. На иницијатива…