Ознака:самопожртвуваност

Вести од светот

Свештеник во Италија се откажа од користење на респиратор за да спаси помлад пациент

Си замина тивкиот херој на Италија, неговата жртва нека ја запомнат сите. Дон Џузепе Берардели (72 г.), кој беше заразен со опасниот вирус Covid-19, се откажа од користење на респираторниот апарат што му го купила неговата парохиска заедница, за да…

Поучни словa

Бог… Љубов (III дел)

  Кога сакаш, треба да имаш доверба дека жена ти, дури и кога е далеку, таа тебе ти припаѓа. Ако ја следиш и се плашиш, тоа значи дека вашата врска некаде не е во ред. Решението не е таа да…

Поучни словa

Монахот когошто сите го осудувале

Една од најдобрите поуки опишани во прекрасната книга Лавсаик го опишува животот на некој монах којшто со благослов го напуштил манастирот и заминал да работи како растоварач на пристаништето во Александрија. И како и на секое пристаниште во тоа време,…