Ознака:самопознание

Поучни словa

Спознај се себеси, кој си

најнапред потребно е она: „спознај се себеси“. Да се запознаеш себеси - кој си. Кој навистина си, а не кој мислиш дека си. Со тоа знаење стануваш најмудар меѓу луѓето. Со таквото сознание доаѓаш до смирение и добиваш благодат од…