Ознака:Слово на Архиепископот Стефан

Посланија

Велигденско послание

† СТЕФАН,ПО МИЛОСТА БОЖЈА,АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ,ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЈЕРЕЈСКИ СИНОД,ДО СВЕШТЕНОСЛУЖИТЕЛИТЕ,ДО МОНАШТВОТО И ДО СИТЕ ЧЕДА НАМАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА,А ПО ПОВОД ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА,ИСПРАЌА МИР И БЛАГОСЛОВ ОД БОГА,ПОЗДРАВУВАЈЌИ ГИ СО ВЕЛИЧЕСТВЕНИОТ ИТОРЖЕСТВЕН ПОЗДРАВ –ХРИСТОС ВОСКРЕСE! Денес сето создание се…

Посланија

Божикно послание (2024)

† СТЕФАН,  ПО МИЛОСТА БОЖЈА,  АРХИЕПИСКОП  ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ,  ЗАЕДНО СО  СВЕТИОТ АРХИЈЕРЕЈСКИ СИНОД,  ПО ПОВОД БОЖИКНИТЕ ПРАЗНУВАЊА,  ИСПРАЌА МИР И БЛАГОСЛОВ ОД БОГА  ДО СВЕШТЕНОСЛУЖИТЕЛИТЕ,  ДО МОНАШТВОТО И ДО СИТЕ ЧЕДА НА  МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА –  ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА   …

Посланија

Велигденско послание на Архиепископ г. г. Стефан

† СТЕФАН,ПО МИЛОСТА БОЖЈА,АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ,ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЈЕРЕЈСКИ СИНОД,ДО СВЕШТЕНОСЛУЖИТЕЛИТЕ,ДО МОНАШТВОТО И ДО СИТЕ ЧЕДА НАМАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА,А ПО ПОВОД ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА,ИСПРАЌА МИР И БЛАГОСЛОВ ОД БОГА,ПОЗДРАВУВАЈЌИ ГИ СО ВЕЛИЧЕСТВЕНИОТ ИТОРЖЕСТВЕН ПОЗДРАВ –ХРИСТОС  ВОСКРЕСE! Возљубени празникољупци,Сета наша вера…

Посланија

Божикно послание

† СТЕФАН ПО МИЛОСТА БОЖЈА,АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ,ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЕРЕЈСКИ СИНОД, ПО ПОВОД БОЖИКНИТЕ ПРАЗНУВАЊА,ИСПРАЌА МИР И БЛАГОСЛОВ ОД БОГА, ДО СВЕШТЕНОСЛУЖИТЕЛИТЕ, ДО МОНАШТВОТО И ДО СИТЕ ЧЕДА НАМАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА, „Денес вселената со радост се исполнува, зашто Христос се…

Настани

Ви благодариме за тоа што сте, Ваша Сесветост!

Здравица на Неговото Блаженство Архиепископ Охридски г. г. Стефан(Во понеделникот на Светиот Дух, 13.06.2022 г., за време на ручекот со Вселенскиот Патријарх, Константинопол) Ваша Сесветост, Браќа и избрани за оваа трпеза на љубовта, Во исто време, и радост и тага…

Настани

Денес чудо необично бива

Беседа на Неговото Блаженство Архиепископ Охридски г. г. Стефан (На Педесетница, 12.06.2022 г., Сечесен Патријаршиски храм Свети Георгиј Победоносец, Фанар Константинопол) Во овој миг на трепетна радост, се сеќаваме но и живо на себе чувствувајќи ги – се  сообразуваме, без…