Ознака:смирени

Поучни словa

Господи, ме слушаш ли? Жеден сум за Твојата Светлина!

Еден ден, сретнав еден старец кого  многу го сакам. - Си Го видел ли некогаш Христос, старче? – го запрашав. - Да, отче мој – призна тој срамежливо. - Како изгледа, старче? - Како во Евангелието, отче мој, чист, добар,…