Ознака:Св. Христофор

Поучни словa

Да станеме христоносци и да го носиме Христа во нашите души и срца

Во III век по Христовото раѓање, во еден град живеел еден многу силен и како гигант јак човек, по име Христофор. Тој, како што вели преданието, прво бил незнабожец, и сакал да стане слуга на најсилниот човек во царството. -          …