Ознака:Св. Јаков Хаматурски

Медиумите за нас

Либанско православно пеење во Бигорскиoт манастир

Членови на древната либанска Обител на Пресвета Богомајка – Хаматура посетија македонски древни светилишта. Дебар, 2 октомври 2018 (МИА) – Членови на древната либанска Обител на Пресвета Богомајка – Хаматура посетија македонски древни светилишта. Двајцата членови на оваа обител, отец Јован…

Настани

Либанско православно пеење во Бигорски

Каде што е Духот Господов, таму има слобода – вели Божествениот Павле (2. Кор. 3,17), слобода во љубовта, единството и познанието во Христа. И ете, токму Тој Дух ги обединува сите верни во едно големо Христово семејство, со силни духовни…

Богослужби

Прославен споменот на Св. Злата Мегленска и Св. Јаков Хаматурски

Кедар ливански си се покажал, од мачеништво не си побегнал и си победил, триблажени Јакове. Преку плотта смртта ја погази, смирувајќи ги сите страсти телесни и како кадило благомирисно изгоре, ти кој сега Го молиш Христа за нас. Тропар на…