Ознака:Св. Симеон Нов Богослов

Поучни словa

О, љубов…

„О, љубов сeпожелувана, блажен е оној кој те прегрнал, бидејќи повеќе нема да посака страсно да прегрне ништо од земнородната убавина. Блажен е оној кој те опкружил со копнеж кон Бога, бидејќи ќе се одрече од сиот свет и никако…