Ознака:Свети Лука Војно-Јасенецки

Поучни словa

Сте Го виделе ли Бога?

Во летото 1921 година, лекарот и свештеник отец Валентин Војно-Јасенецки (идниот Св. Лука Кримски), требало да се појави на суд како сведок на одбраната за некои обвинети лекари. - Кажете ни, попе и професоре Војно-Јасенецки, како можете така навечер да…