Ознака:Светска слава

Поучни словa

Исповедта на царот Соломон

Solomon and the Queen of Sheba, painting by Giovanni Demin (1789-1859)   Кога за штетноста од богатството, славата и уживањата зборуваат луѓе, кои тоа го немале, може и да се посомневаме во нивните зборови, но кога тоа го зборува човек…

Поучни словa

Славата и сетилните уживања

Копнежот за слава и сетилни уживања е исто како бркањето на сопствената сенка. На многу луѓе светската слава и човечките почести им го завртуваат мозокот и тие сите свои напори и средства ги вложуваат за да ги достигнат, не гледајќи…