Ознака:Светски економски форум

Вести од светот

Патријарх Вартоломеј: Европа не може без своите христијански корени

Улогата на религиозната вера во создавањето на еден одржлив свет со општествена кохезија, вредноста на дијалогот како основно средство во таа насока, како и осудата на секаков вид насилство и меѓурелигиска омраза, беа основните теми на централната беседа на Сесветиот…