Ознака:Танзанија

Вести од светот

Повеќе од 180 луѓе крстени во Источната Танзанија

Црквата посветена на св. Арсениј Кападокиски и Св. Пајсиј Светогорец во Морогоро, Источна Танзанија стана место за масовна крштевка. Повеќе од 180 луѓе, меѓу кои и 12 поранешни муслимани, примија свето крштение од раката на митрополитот Димитриј Иринуполски (Александриска Патријаршија)…

Вести од светот

Во Танзанија радост и многу нови раѓања во Христа

Нови 52 млади жители на Танзанија се крстија и облекоа во Христа во спомен на светото Христово Преображение. Ден преполн со Таворската светлина и светлина за просветление на нови 52 млади Христијани, пишува сајтот Friends of the Bukoba Mission in…