Ознака:Теодор Студит

Поучни словa

Поука на Св. Теодор Студит за Светото Благовештение

Браќа и отци! Стигна Светото Благовештение! Со благоговение го почитуваме првиот Господов празник. И во што се состои тајната на Благовештението? Во тоа дека Синот Божји стана Син Човечки, ја избра Пресвета Богородица како посредничка, се всели во неа, создаде…