Ознака:Трајни вредности

Поучни словa

За расата и брадите

Свештенството на црквата „Свето Благовештение“ во Прилеп, почеток на 20от век   Многу е пишувано за расата и брадите на клириците. Повеќето од оние кои не ги поднесуваат, се некои што сакаат да изгледаат како слободни и новотарски духови. Сите…

Настани

Архимандрит Партениј добитник на награда за трајни вредности

Вчера, на споменот на Светиот Свештеномаченик Харалампиј и во навечерието на Светиот Великомаченик Теодор Тирон, во подоцните вечерни часови, големата сала на угостителското претпријатие „Вавилон“ во Битола, со над осумстотини гости во неа, беше сведок на тоа како великодушните битолчани…