Ознака:Трпени

Поучни словa

Бог ги слуша оние кои се научиле себеси да слушаат

Ние постојано бараме нешто од Бога, на еден или друг начин, во многу животни ситуации. Болните се молат за здравје, сиромашните да не огладнат до смрт, оние кои страдаат бараат среќа, грешниците молат за прошка. Но, нашите барања и молби…