Ознака:Велик

Богослужби

Чист вторник

✤ Времето на покајание започна, плодовите на воздржување покажи ги, душо моја! Погледни ги оние што порано се покајале, и кон Христа повикај: Згрешив, спаси ме, како што си го спасил, Владико, митарот кој од сè срце воздивна: „Благи, Ти…