Ознака:Вера Стојчевска Антиќ

Медиумите за нас

Промовирана книгата „Вековит Светилник“ од проф. д-р. Вера С. Антиќ во чест 1000 – годишнината на Бигорски

Бигорското Светилиште беше сведок на уште едно радосно собитие. Прекрасната долгогодишна соработка на бигорскиот старец и игумен, Епископ Партениј и на неговите монаси со во светски рамки познатиот славист и драг пријател на Манастирот, проф. д-р Вера Стојчевска Антиќ, беше…

Медиумите за нас

„Вековитиот светилник“ на проф. Вера С. Антиќ засветли во Бигорски во чест на илјадалетието

Во чест на илјадагодишнината од основањето на познатото македонско древно светилиште, Бигорскиот манастир, во убавиот амбиент на големата приемна сала на манастирот, беше промовирана книгата „Вековитиот светилник“ на професор доктор Вера Стојчевска–Антиќ. Дебар, 7 септември 2020(МИА) – Во чест на илјадагодишнината…

Настани

Промовирана книгата „Вековит Светилник“ од проф. д-р. Вера С. Антиќ во чест 1000 – годишнината на Бигорски

Денес Бигорското Светилиште беше сведок на уште едно радосно собитие. Прекрасната долгогодишна соработка на бигорскиот старец и игумен, Епископ Партениј и на неговите монаси со во светски рамки познатиот славист и драг пријател на Манастирот, проф. д-р Вера Стојчевска Антиќ,…