Ознака:Виртуелен свет

Виртуелен свет

Децата и виртуелниот свет

Публикуваниот текст е одговор на прашање упатено кон отец Николај Лудовикос, односно проблемот со којшто се среќаваат родителите и наставниците, со постојаното седење на децата пред компјутер. Мислам дека е важно тоа што ќе поставиме на местото од она што…

Виртуелен свет

Концептот на виртуелноста и модерната мисија

Во историјата на човековото постоење индивидуализацијата се појавува како директен резултат на она што на богословскиот јазик се именува како човеков пад, резултат на одбивањето на Другиот, нашиот Творец, од првиот човек, Адам. Постои патологија вградена во самите корени на…