Ознака:Законот Божји

Поучни словa

Да трчаме за да Го сретнеме Христа – I дел

Ајде да се задлабочиме во една слика од Новиот Завет. Таму гледаме една жена, крвоточива, која била осудена и од религиозната средина во нејзината епоха, но и од медицинската наука. Таа брза да го сретне Христа, буквално паѓа зад Христос,…