Ознака:Западниот свет

Западниот свет

Западот

Стремежот да се живее комфорно никогаш не обезбедува долгорочни резултати. Човекот којшто трага по материјални задоволства и удобности постојано е немирен, зашто неговото внатрешно битие е празно и неисполнето со животворните духовни сили кои се толку потребни за душевен спокој.…

Европа

Интервју со проф. др. Ристо Солунчев во емисијата „Гледиште“ на Тв Шења. Интервјуто го водеше Љатиф Мустафа

Интервју со проф. др. Ристо Солунчев во емисијата „Гледиште“ на Тв. Шења. Интервјуто го водеше Љатиф Мустафа Водител: Вечерва имаме специјален и многу почитуван гостин, со кого ќе разговараме за одредени современи проблеми кои влијаат врз нашите општества. Во суштина…

Велик Пост

Што се крие зад карневалските маски?

Поттикнати од реакциите на повеќе верници поради неодамнешната телевизиска најава за почеток на еден од карневалите во земјава, при која како реквизит е искористен крст и потоа е фрлен во оган, со што се повредуваат верските чувства на православните христијани,…

Западниот свет

Несреќата на современиот човек

  Апокалиптично е тврдењето дека во нашата епоха „не умре само Бог, туку и човекот“. Ваквото убедување, набљудувано од друг аспект, е резултат на горделивоста на нашиот век, на триумфот на демонските искушенија, зашто негирањето на Бог и Неговото отсуство…