Ознака:Животворни

Поучни словa

За причестувањето со Светите Христови Тајни

  Тајната за Светото Причестување ја востанови Самиот Господ наш Исус Христос. Он Своето Тело Го нарекува Лебот на Животот. „Телото Мое е вистинска храна и Крвта Моја е вистинско питие“. Господ нѐ опоменува: „Ако не Го јадете Телото на…