Ознака:Архиепископ Христофор Јордански

Поучни словa

Самодовербата и смирението

Блажен е оној христијанин кој за себе мисли дека е ништо! Само кога ќе сфатиш дека си ништо, преку смирението, ќе можеш правилно да ги сфатиш евангелските зборови што ги кажа Христос: Без мене не можете да направите ништо. (Јован…