Ознака:Божиќна серенада

Настани

Величествен Божикен и Новогодишен мјузикл во Кичево

Рождеството Христово е празник чиешто торжество започнува уште во навечерието на Бадник и продолжува сѐ до неговото оддание. Тоа е празник кој е нераскинливо поврзан со нашиот народ, нашата култура и длабоко е присутен во начинот на живот, врежан во…

Настани

10-те најзначајни настани со кои ја испраќаме 2022-та година

1. Серадосно благовестие од Цариград: Вселенската Патријаршија ја призна нашата древна и возобновена Охридска Архиепископија за канонска 26 април/9 мај 2022 лето Господово Ден на Воскресение, да се просветиме, луѓе“, зашто стигна благата вест за воскресението на нашата славна и…

Медиумите за нас

Божиќна серенада, шеста по ред возобновена Божиќна песна

Традицијата за возобновување на Божикни песни, по идеја на Бигорскиот манастир и со благослов на Владиката Партениј, продолжува и оваа година. Никола Перевски -Пере Нокаут, Влатко Лозаноски – Лозано, Стефан Филиповски -Некст тајм и Димитар Андоновски, се веселите коледари во новата, шеста по ред…