Ознака:Божикни пакетчиња

Настани

Подароците од Германија – радост за децата во Бигорски

Прекрасните подароци од Германија, што со многу љубов беа приготвени и испратени во нашиот манастир, разбудија многу радост и ги стоплија со љубов детските срца. Како една мала претходница и најава на серадосното божикно ликување, денес Бигорски се исполни со…

Настани

Германско училиште подари пакетчиња за деца за Божик во Бигорски

Во исчекување на празникот на мирот Божји и на ангелската радост - Рождеството Христово, училиштето Schuelerhort Comeniusschule од Хановер, Германија, ѝ испрати на нашата Света Обител околу триесетина божикни пакетчиња за деца. Управата на училиштето и родителите, а особено дечињата,…