Ознака:Чудотворна Икона

Богослужби

Да те ублажуваме, Дево, достојно е навистина

Онаа која од небесата е повозвишена, и од Херувимите пославна, и од сета твар почесна; која поради преголемата чистота на Присносушното Естество сместилиште постана, во обителта нејзина денес од Ангелот со песни се велича, и затоа сè со радост се…

Вести од светот

Мироточива икона на св. Нектариј

На 8.11.2018 година во чест на празникот на Св. Нектариј беше отслужена празнична вечерна во храмот на патријаршиското училиште „Св. Макариј Египетски“ во Најроби. На крајот од вечерната свештеникот одржа прекрасна беседа за животот на Св. Нектари и ја заврши…

Медиумите за нас

Доаѓаат со мака, заминуваат со солзи радосници

Чудотворната моќ на манастирот „Св. Јован Бигорски“ „Немојте да нè сликате, не сакаме“, велеа повеќе млади кои на неколку дена дошле во манастирот, а ги имаше од Струга, Дебар, Радовиш, Кавадарци... Имаше православни и муслимани. Студенти и средношколци. Сите тие…