Ознака:Димитри Ростовски

Поучни словa

Покој на душата во близина на Бога

  Колку и да бараш одмор и утеха во овој минлив свет, нема да ги најдеш. Мир и утеха на душата може да ѝ даде само Бог со Својата благодат, како што рече: „Мир ви оставам; мирот Свој ви го…