Ознака:Епископ

Настани

Месната заедница од с. Кнежино испрати честитка до отец Партениј по повод неговиот избор за владика

Честитката до нашиот Старец, Архимандрит Партениј, по повод неговиот избор за епископ Антаниски, деновиве упати и Месната заедница од с. Кнежино, којашто ја пренесуваме во целост: До БИГОРСКИ МАНАСТИР „СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ“с. Ростуше 1254 Маврово, Маврови Анови - За Архимандрит…

Медиумите за нас

Кичевчани за отец Партениј, владиката на нашите срца!

На многаја лета, владико на срцата наши Во своето свето Евангелие нашиот Спасител Господ Исус Христос вели дека макар и една човечка душа вреди повеќе отколку целиот свет. Затоа борбата за спасението на душите е борба со космички размери, борба со…

Настани

Верните на Бигорски ростушани со честитка за нивниот духовен водач по повод изборот за владика

По повод изборот на архимандрит Партениј за епископ Антаниски, Црковниот одбор од село Ростуше му ги испраќа своите најискрени честитки, со желби за добро здравје, успеси во новите предизвици како архиереј на Македонската православна црква - Охридска Архиепископија. Бог да…

Настани

Многублиските на Бигорски битушани со честитка за нивниот игумен по повод изборот за владика

Во името на жителите на селото Битуше и на оние коишто потекнуваат од него, црковниот одбор при храмовите „Свети Архангел Михаил“, „Свети Илија“, „Свето Вознесение Христово“ и „Свето Преображение“ од село Битуше, на архимандритот Партениј му ја честитаме неговата нова…

Медиумите за нас

И Гарчани со честитка за изборот на отец Партениј за владика

Месната заедница на мијачкото село Гари, родното место на легендарниот копаничар на бигорскиот иконостас, Петре Гарката, испрати честитка по повод изборот на отец Партениј, за епископ Антаниски. Дебар, 1 јуни 2020 (МИА) – Месната заедница на мијачкото село Гари, родното…

Медиумите за нас

Честитка до архимандрит Партениј од Лазарополчани за изборот за викарен епископ

Жителите на Лазарополе на архимандрит Партениј му го честитаа изборот за епископ на МПЦ-ОА. Дебар, 29 мај 2020 (МИА) – Благочестивите Лазарополчани, кои се наши долгогодишни верни соработници и сотрудници во делото за зачувување на мијачката култура и традиција, се…