Ознака:Илија Ико Каров

Настани

Премиера на документарецот за Бигорски

Возљубени наши читатели,Пријатели, почитувачи, браќа и сестри, Со особена радост ве известуваме дека во петок, на 15 април, во 20 ч. ќе се одржи онлајн премиерата на новиот документарен филм за Светата Бигорска Обител, насловен како „1000 години – Сведок…

Вести од светот

Бигорските Карамани на европска изложба во Будимпешта

На самиот крај на 2021 година, делегација предводена од Претседателот на КСМ г-дин Јордан Христовски ги презентираше македонските Карамани пред светската кинолошка аудиторија, на „ЕуроДогШоу Будимпешта 21“. Пет Карамани, водени од пет професионални хендлери: Г- дин Мишо Костовски – Генерален…