Ознака:Кадија

Поучни словa

Кадијата и отец Василиј

Еднаш, на посета кај отец Василиј (подоцна Старец Јероним Егински) дојде еден Турчин, кој беше испратен од својот кадија (судија) за да го покани во неговиот дом. Отец Василиј малку се вознемири. Не беше навикнат да оди во посети само…