Ознака:Караман

Вести од светот

Бигорските Карамани на европска изложба во Будимпешта

На самиот крај на 2021 година, делегација предводена од Претседателот на КСМ г-дин Јордан Христовски ги презентираше македонските Карамани пред светската кинолошка аудиторија, на „ЕуроДогШоу Будимпешта 21“. Пет Карамани, водени од пет професионални хендлери: Г- дин Мишо Костовски – Генерален…

Медиумите за нас

Верба, љубов и надеж за македонското овчарско куче Караман

  Таму високо на планината, а веднаш под небесниот свод, таму каде што секојдневно се слави Словото Божје; таму каде што во спокојните прегратки на Бигорскиот Манастир Свети Јован Крстител, се негува сѐ она што значи вера, љубов и надеж…