Ознака:Конвенција

Вести од светот

Бугарскиот Уставен суд ја отфрли Истанбулската Конвенција

Уставниот суд на Бугарија вчера донесе одлука според која терминот „пол“ може да биде сфатен исклучиво во својата биолошка смисла. Одлуката дојде на барање на Генералното Собрание на Граѓанскиот колегиум при Врховниот суд да даде задолжително толкување на различни членови…