Ознака:Кошмар

Сон

На соновите не треба да им веруваме

Понекогаш човекот паѓа во „грешка“, во прелест под влијание на соништата - демонот го мами, прави од него некаков „пророк“. Не можеме да го негираме феноменот на соништата како таков. Во состојба на сон, човековата душа е почувствителна за импулсите…

Поучни словa

Да не им веруваме на соновите

Свети Игнатиј Брјанчанинов Демоните ги користат соновите за безредие и повреди на човечките души. Дури и неискусните монаси себе си штетат, ако обрнуваат внимание на своите сонови. Поради таа причина, неопходно е да се одреди значењето на сонувањето кај човекот,…

Поучни словa

За соновите и за тоа дека не треба да им веруваме

Старче, сонувам лоши сонови, се измачувам…    Кога ќе се случи да сониш нешто лошо, не размислувај за тоа што си го видел, како си го видел, дали и колку си виновен за сонот. Ѓаволот, откако не успеал да те…