Ознака:Лечење

Медиумите за нас

Млади луѓе бараат спас од дрогата во Бигорскиот манастир

Педесетина зависници се враќаат во нормалниот живот со разговори, молитви, богослужби, и изработка на сувенири „По десетина години се оттргнав од канџите на дрогата. Кога дојдов во Бигорскиот манастир се наоѓав на работ на бездната, само што не се струполив…

Медиумите за нас

За болестите на зависност во современиот свет

Интервју со отец Партениј, игумен на Бигорскиот манастир Отец Партениј, што според вас претставува наркоманијата? Наркоманијата не е едноставно само соматска болест. Таа е воедно болест и на душата, пред сè на нејзината словесна сила, умот (духот). Во духовна димензија,…