Ознака:Митрополитот Делчевско-каменички г. Марко

Вести од светот

Востоличен новиот Епископ Делчевско-каменички г. Марко

На вчерашната свечена Архиерејска Литургија во соборниот делчевски храм на Сечесното Успение на Мајката Божја беше востолиен новиот Епископ на Делчевско-каменичката епархија, Преосветениот г. Марко. Со овој свештен чин, за прв пат во поновата црковна историја, Делчево станува епископско седиште.…