Ознака:Опело

Поучни словa

Кажи, златоуст Кипријане

Можеби е вистинита, можеби за пореден пат се обистини народната изрека „Сликата вреди илјада зборови!“, преземена од изреката на американскиот бизнисмен Фред Р. Барнард од 1920 година, „One Look Is Worth Thousand Words!“. Клеопа Митрополит Шведски Пред неколку дена видов…

Вести од светот

Опело за проф. д-р Методи Чепреганов

Во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје денеска се изврши опелото на покојниот проф. д-р Методи Чепреганов, кој се упокои пред два дена, во саботата на 9 јули, на своја 86-годишна возраст. Во присуство на бројни негови роднини, пријатели…