Ознака:Откровение

Поучни словa

За Божјиот печат и знакот на ѕверот

монах Пимен Кога ќе дојде антихристот и ќе посака да ти стави печат, тој нема да посака просто да ти стави еден печат, за да можеш да продаваш и да купуваш, туку ќе посака да го заземе местото на Христос…

Вера

Основи на православната вера – III дел

Свето Откровение Во својата вера, Црквата тргнува од собитието на Божјото Откровение. Во тоа собитие, од една страна е присутен Бог, Кој се открива, и од друга страна – човекот, кој прима и верува во Божјото Откровение. Верата и Откровението…