Ознака:Промоција

Настани

1000 години Бигорски манастир – Видео покана

 Видео спот „1000 години Бигорски манастир“, специјално подготвен за милениумскиот јубилеј од страна на продукциската куќа „Дрим фектори“, за што сме им неизмерно благодарни. https://www.youtube.com/watch?v=XdnEvfpW0YQ

Медиумите за нас

Промовирани три книги во Бигорски во чест на 1000-годишнината

Во Бигорскиот манастир викендов во чест на 1000-годишнината беа промовирани три збирки на поезија: „Свештена Бигорска Обител“ и „Нашите празници“ од група автори, а уредени од Вера Благојевиќ – Самарјанин и „Муабетење со умот“ од Нада Алексоска. Свеченоста ја отвори…

Медиумите за нас

Промоција на книги и поетско читање во Бигорски во чест на 1000-годишнината

Свештената Бигорска обител беше домаќин на уште еден духовно-културен настан, посветен на големиот јубилеј, илјада години од основањето. Дебар, 20 септември 2020 (МИА) – Свештената Бигорска обител беше домаќин на уште еден духовно-културен настан, посветен на големиот јубилеј, илјада години од…

Настани

Промоција и поетско читање во Бигорски во чест на 1000-годишнината

Три збирки на поезија: „Свештена Бигорска Обител“ и „Нашите празници“ од група автори, уредени од г-ѓа Вера Благојевиќ – Самарјанин и „Муабетење со умот“ од Нада Алексоска Свештената Бигорска Обител денеска беше домаќин на уште еден духовно-културен настан. Имено, во…

Медиумите за нас

ФОТОВЕСТ: Цветин пред „Нова Македонија“ претстави честитка за Бигорски

Познатиот македонски сликар и хуманист, Живко Поповски – Цветин, пред просториите на „Нова Македонија“ ја претстави уметничката слика со цветни мотиви изработена по повод илјадагодишнината од основањето на Бигорскиот манастир (1020-2020 година), настан што Македонската православна црква-Охридска архиепископија ќе го…

Медиумите за нас

Наскоро документарен филм за Бигорскиот манастир

Во рамки на одбележувањето на 1000-годишнината од основањето на Бигоскиот манастир наскоро светлото на денот ќе го види уште еден значаен документ. Станува збор за документарен филм за постоењето на Бигорскиот манастир, преживеаните голготи и опстанокот. Дебар, 8 септември 2020…