Ознака:Пророштва

Поучни словa

Писмо до богољубецот, на кого сите домашни му се потсмеваат

Додека не почна на Бога да Му се молиш, ти на сите им беше мил. А сега одеднаш, во својот дом си како во непријателски логор. Порано се пијанеше, пушеше и по малку крадеше, се излежуваше во работните денови и…