Ознака:Рафаил Карелин

Сон

На соновите не треба да им веруваме

Понекогаш човекот паѓа во „грешка“, во прелест под влијание на соништата - демонот го мами, прави од него некаков „пророк“. Не можеме да го негираме феноменот на соништата како таков. Во состојба на сон, човековата душа е почувствителна за импулсите…

Поучни словa

За молитвениот живот на децата

Сум сретнал деца со израз на лицето кој не e детски, буквално e искривен од грчевите на злобата. Тие гледаат со некаква омраза кон своите родители, како да сакаат да им се одмаздат за своето раѓање. Сум видел мало дете…